Welkom

Lief mens,
houd van jezelf,
want nooit zal je liefde vinden,
als je het bij jezelf niet herkent….

Adriënne Geerts

Welkom op mijn website

Thuis komen in jezelf….

Ieder mens heeft de behoefte om zich veilig en geborgen te voelen. Dat geeft je een thuisgevoel, waar je ook woont of bent. Als je bij iemand anders jezelf thuis voelt, dan ervaar je een ruimte waarin je helemaal jezelf mag zijn, met je sterke, maar ook met je zwakke kanten.

Ik hoop je op mijn website, bij exposities, groepsbijeenkomsten en andere activiteiten, ook een beetje een thuisgevoel te mogen geven, als herkenning in jezelf en op je levensweg.

Onze innerlijke beleving wordt niet zozeer door materiële waarde rijker,  maar door de patronen van je eigen gedachten en gevoelens die je hebt over jezelf en over het leven dat je leeft.
Wat je over en in jezelf gelooft en denkt, is je waarheid. Die ruimte van veiligheid en je geborgen voelen, zit diep in onszelf. Ons leven is een afspiegeling van hoe we ons werkelijk voelen.

Door het vaak jachtige en drukke leven, vol verplichtingen en moeten, wordt er niet naar gevraagd hoe jij jezelf voelt of wie je echt werkelijk bent. Je probeert te voldoen aan verwachtingen, om ook van de buitenwereld goedkeuring te krijgen over wie je bent. Maar ben je werkelijk degene zoals jij je voordoet in de buitenwereld?

Voel jij misschien diep in je hart dat je graag je creativiteit of iets anders zou willen uiten omdat je dat deel van jezelf ook graag wilt laten zien.
Maar durf je niet goed om een of andere reden? De grootste beperking is meestal niet hoe de mensen reageren, maar vooral de angsten die jezelf creëert in je denken. En dit is jarenlang mijn grootste beperking geweest, maar ook mijn grootste leerproces……

Luisteren naar je eigen gevoel betekent ook op jezelf vertrouwen en soms moeilijke beslissingen nemen. Nieuwe uitdagingen (durven) aangaan.
Als je op je eigen gevoel durft te vertrouwen en niet meteen met de massa meeloopt, dan kom je er vaak achter, dat je eigenlijk niet altijd dat wilt, wat een ander van je verwacht.

Al deze obstakels en zijwegen zijn spiegels op onze levensweg, om je levenslessen te leren.
Het grote probleem is vaak, dat we de controle over ons leven willen houden. Daar is op zich niets mis mee, maar vaak stellen we de grenzen zeer duidelijk en te strikt, waardoor de vrijheid, waarin spontaan nieuwe wegen kunnen ontstaan, juist worden begrensd.

Zodra je gewoon durft te zijn wie je echt bent, zullen oude beperkende patronen, die je jezelf hebt opgelegd wegvallen. Je hoeft niet perfect te zijn, dat is niemand! We blijven ook mens!
Als je jezelf durft te zijn kom je vanzelf los van oude patronen en rollen, die je groei als mens niet meer dienen. Dit zijn vaak moeilijke processen. Je kiest dan voor de weg waarin je trouw blijft aan jezelf en rekening houdt met hoe je werkelijk bent, terwijl je die ander in zijn waarde laat.

We zijn allemaal op zoek naar hetzelfde, naar geluk in deze wereld.
We zoeken geluk, vertrouwen en een houvast. Je bent als mens vrij om in je eigen waarheid te geloven, die je voelt in je hart. Als de draagkracht liefde is, zit je op de goede golflengte, zolang je maar eerlijk en oprecht naar jezelf en die ander probeert te zijn. Onder al die verdeeldheid is er maar één waarheid en dat is universele liefde.

Spiritualiteit is voor mij de stroming van het leven volgen, met alle ups en downs. Je hart met alles verbinden. Dan leef je het volledige leven, in jezelf en als spiegel in de buitenwereld. Onafhankelijk van ras, geloof en overtuiging. Dat zal er uiteindelijk toe bij dragen, om samen een betere nieuwe wereld te creëren.

Via mijn spiritueel schilderen hoop ik je te mogen inspireren, om ondanks de vele obstakels op je levensweg, je eigen kracht te ontdekken. Die vaak onder je kwetsbaarheid, je overgevoeligheid en negatief zelfbeeld verborgen ligt.

Loop niet de weg van de ander, blijf trouw aan jezelf. Luister naar je gevoel en laat je hart je gids zijn.

Liefs, Adrienne.

* Ik schrijf met regelmaat een ’Lichtflits’.

Mocht u die willen ontvangen, dan graag een berichtje via contact.