Activiteiten

Herinnering door te delen….

Meditatiegroep

In mijn maandelijkse groepsbijeenkomst of als gast in meditatiegroepen, geef ik bijeenkomsten met een bepaald thema, met altijd na de pauze een geleide meditatie, met als doel thuis komen in jezelf… 

Mijn schilderijen als leidraad en herkenning

Op aanvraag geef ik uitleg over mijn schilderijen, voor een (kleine) groep of tijdens andere bijeenkomsten. Vele onderwerpen zijn als symboliek te herkennen door mensen die met bewustwording of spiritualiteit bezig zijn.

Mijn schilderijen dienen als leidraad. De schilderijen geven vaak herkenning als een spiegeling in innerlijke individuele processen, die met bewustwording en met deze overgangstijd te maken hebben. Veel schilderijen laten alleen maar de bovenste laag ‘voelen’. Verschillende onderwerpen kunnen uitgediept worden. Met in overleg een afgestemde aansluitende geleide meditatie, die je naar binnen laat keren. En je iets laat zien of ervaren, wat voor ieder individu belangrijk is in zijn of haar groeiproces.

 Mijn levensverhaal

Op aanvraag geef ik ook voor een (kleinere) groep of tijdens andere bijeenkomsten, een lezing over mijn eigen levensweg. De schilderijen zijn in grote lijnen een weerspiegeling van mijn weg naar bewustwording.

Als kind was ik overgevoelig voor prikkels van zowel de buitenwereld, als van gevoelens vanuit mijn innerlijke beleving. Dat maakte dat ik op een gegeven moment helemaal uit balans raakte en steeds meer mijn best ging doen om aardig gevonden te worden. Ik wilde die (over)gevoeligheid niet. Ik wilde gewoon bij al die ‘anderen’ horen en vooral goedkeuring krijgen om wie ik was. Daardoor raakte ik steeds verder van huis, verder van mijn eigen persoonlijkheid.

Het heeft me veel tijd gekost om mijn overgevoeligheid te accepteren en te leren vertrouwen op de signalen die van binnenuit kwamen. Op een gegeven moment zat ik op de bodem van de put en kon ik alleen nog maar de weg naar binnen gaan. Daardoor werden gevoelens en beelden vanuit mijn hart en intuïtie steeds helderder. Door die deur open te zetten, begon alles meer te stromen. Het onzichtbare werd meer voelbaar en zichtbaar via mijn creativiteit.Ik volgde geen cursussen of las geen ingewikkelde boeken, maar begon steeds meer mijn innerlijke weg en leiding vanuit mijn hart te volgen. Via beelden, signalen, symboliek of door synchroniciteit van het leven zelf, begon steeds meer helder te worden wie ik werkelijk was. Mijn kwetsbare kant, werd steeds meer mijn sterke kant door mezelf te laten zien, via mijn schilderijen en andere manieren van delen. Door mijzelf te laten zien in mijn kwetsbaarheid, merkte ik ook dat andere zijn of haar kwetsbaarheid en gevoelige kant durfde tonen. Onder deze kwetsbaarheid wat meestal samen gaat met perfectionisme, ligt onze kracht

Met mijn levensverhaal hoop ik anderen herkenning te mogen geven op hun eigen levensweg. Ieder mens heeft zijn eigen waarheid, vanuit zijn of haar eigen – wijsheid. Terwijl daarnaast mijn persoonlijke ervaringen voor anderen inspirerend en hoopvol kunnen zijn, in hun eigen individuele processen van bewustwording en veranderingen in deze tijd.

Themabijeenkomsten

Op  uitnodiging, of door het zelf te organiseren, geef ik in kleine groepen themabijeenkomsten, waar ik (in overleg) een bepaald thema uitdiep. Door dieper in te gaan op een bepaald onderwerp, komen er gevoelens en of emoties ter sprake, die altijd wat met je doen. We sluiten af met een toepasselijke geleide meditatie die je altijd iets aanreikt of mogelijk inzichten geeft, als je in een moeilijk proces zit. Door angsten te overwinnen, nieuwe ervaringen aan te (durven) gaan, komt je leven steeds weer in andere stromingen. Niets is goed of fout, het zijn alleen ervaringen, die je steeds dichter naar jezelf laten groeien. En zo blijft je levensstroom in beweging en groei je als mens steeds meer naar ‘thuis komen in jezelf’.     

Een gesprek met mij aan de keukentafel

Je kunt ook een afspraak met me maken voor een persoonlijk gesprek.

Als jij jezelf herkent in de afbeeldingen van mijn schilderijen of mijn teksten, kan ik je helpen vanuit mijn inzichten, jou meer bewust te maken in hetgeen jij moeilijk vindt op dit moment.

Deze weg van meer bewust worden van wie jij zelf bent, brengt ook onzekerheid mee. Je merkt dat je omgeving dingen anders ziet zoals jij het ziet en daarom vaak met onbegrip reageert op jou. Het is dan lastig om werkelijk te laten zien, wie jij echt bent. En dat doe je door maskers af te zetten en bestaande muurtjes af te breken. Maar dat gaat stap voor stap. Je leert dan meer te vertrouwen op je hart en gevoel. Door je eigen weg te gaan, kom je steeds dichter bij je zelfvertrouwen en wie jij echt vanbinnen bent. En niet zoals je gevormd, of beter gezegd ‘vervormd’, bent door de buitenwereld. Het is zeker geen gemakkelijke weg. We leren het meeste van de dingen die niet goed gaan. Want dan staan we vaak uit noodzaak even stil, om uiteindelijk weer met nieuwe inzichten verder te gaan.

Ik mag je inzichten geven op de plek waar je nu staat. Met als doel steeds meer JEZELF te worden. Samen een gesprek aan de keukentafel…van mens tot mens… niet ingewikkeld doen……. bij mij mag je gewoon jezelf zijn…